Blog

Com reconèixer els problemes d’audició d’un familiar?

Els problemes d’audició provoquen una disminució de la capacitat auditiva normal d’una persona. Això comporta dificultats a l’hora de sentir i entendre amb claredat en el dia a dia.

Els problemes d’audició o sordera (hipoacusia o persbiacusia) són una patologia freqüent entre les persones grans, ja que sol està relacionada amb l’envelliment. Tot i això també es poden patir problemes d’audició en altres edats ja sigui a causa de la contaminació acústica, l’exposicó a sorolls constants pel treball o com a reacció a certs fàrmacs.

 

→ Si vols saber-ne més: Què és la pèrdua auditiva: tipus i causes. 

 

Ajudar a reconèixer els problemes d’audició d’un familiar de vegades no és fàcil. Hi juguen molts factors, però, per sobre de tot, cal entendre que cada persona és un món. Per això és important que sigui l’entorn de l’afectat qui pugui reconèixer els primers símptomes de la pèrdua auditiva. Al final l’objectiu no és cap més que ajudar a millorar la salut auditiva i qualitat de vida de la persona que pateix aquests problemes d’audició.

Com ajudar a reconèixer els problemes d’audició d’un familiar.

Moltes vegades, la primera dificultat que presenten els problemes d’audició és que el propi afectat no reconeix que té una dificultat per sentir. Normalment, els que pateixen pèrdua auditiva els costa entendre i acceptar que tenen aquesta dificultat. Molt pocs manifesten aquests problemes d’audició a un familiar o amic per por i vergonya a les possibles reaccions.

Si volem ajudar a superar els problemes d’audició d’un familiar o conegut  cal fer-ho amb tacte. No hem d’oblidar que sentir-hi bé té un gran impacte en el nostre dia a dia. Ens relacionem i interactuem amb les persones mitjançant la parla i el so.

Per aquesta raó també cal tenir en compte que les persones amb problemes d’audició es solen tornar més desconfiades amb els altres. Els que no gaudeixen d’una bona salut auditiva solen patir confusions i mal humor per no entendre les converses. Fins i tot, en certs casos es solen aïllar del seu entorn social: cada vegada es relacionen menys i assisteixen a menys esdeveniments socials.

Tenint això present, hi ha certs símptomes que es repeteixen en els que pateixen problemes d’audició.

 

problemes d'audició

Problemes d’audició d’un familiar: els primers símptomes.

En el nostre dia a dia podem reconéixer els problemes d’audició d’un familiar. Només caldrà fixar-se en una sèrie de pistes que ens deixa la mateixa persona per saber si té algun problema d’audició.

El primer símptoma de les persones que pateixen problemes d’audició és que els costa seguir les converses del dia a dia. Per això demanen que els parlin més alt o que els repeteixen paraules. Tampoc solen entendre les converses on participa molta gent.

Un altre símptoma molt comú sol ser apujar el volum de la televisió o la ràdio en excés sense adonar-se’n.

Símptomes de patir problemes d’audició

  • La persona li costa seguir converses en llocs sorollosos com el bar, el supermercat o sales grans per exemple.
  • És difícil parlar per telèfon amb ell/ella.
  • Sol apujar el volum de la televisió o radio perquè diu que està molt baix.
  • Li costa entendre les converses en els espais oberts.
  • Demanen que li repeteixen paraules o frases habitualment.
  • Es perd quan parla amb diverses persones a la vegada.
  • A vegades no senten el soroll del timbre de la porta, el so del mòbil o el telèfon.

 

Com podem ajudar davant dels problemes d’audició d’un familiar ?

Sigui quina sigui la raó per la qual es pateixen els problemes d’audició és vital que entenem els senyals que ens poden deixar. Si algú del nostre entorn proper respon a varis d’aquest símptomes, el millor és acudir al centre auditiu Audioson més proper i sol·licitar un test auditiu o valoració auditiva. Els professionals ens ajudaran a determinar si realment es pateix un problema d’audició i posar-hi solució.

Actuar davant dels problemes d’audició d’un familiar farà que els millorem la seva qualitat de vida i els ajudem a superar un problema que pot ser, d’altra manera, no haurien superat.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís:

 

[hubspot type=form portal=5586053 id=f17e35cf-7b69-4a1f-87e3-fde6f819a22c]