Blog

Com mantenir els teus Audiòfons a l’estiu: Consells i Recomanacions

L’estiu porta amb si calor, humitat i activitats a l’aire lliure, la qual cosa pot presentar desafiaments addicionals per als qui usen audiòfons. La suor, la sorra, i l’exposició a l’aigua poden afectar el rendiment i la durabilitat d’aquests dispositius. Per això, és fonamental prendre mesures preventives per a protegir i mantenir els teus audiòfons en perfecte estat durant aquesta temporada.
En aquest article, t’oferim una guia completa amb consells pràctics per a cuidar els teus audiòfons a l’estiu.

Consells Essencials per a la Cura dels teus Audiòfons a l’estiu

1. Mantingues els teus Audiòfons Secs

La calor i la humitat poden ser perjudicials per als audiòfons. La suor és una de les principals causes de mal durant l’estiu, per la qual cosa és important mantenir els audiòfons el més secs possible. Aquí et deixem algunes recomanacions:

Deshumidificadors: Utilitza un deshumidificador específic per a audiòfons cada nit. Aquest dispositiu ajuda a eliminar la humitat acumulada, prolongant la vida útil dels teus audiòfons.

Drap o tovalloleta seca: Porta sempre amb tu un drap sec i net per a assecar els teus audiòfons regularment, especialment després d’activitats físiques intenses o en dies molt calorosos.

2. Protecció contra l’Aigua

El contacte amb l’aigua pot ser devastador per als audiòfons (excepte que el teu audiòfon sigui un model resistent a l’aigua). És millor prevenir que lamentar:

Treure’s els audiòfons: Retira’ls abans de nedar, dutxar-te o participar en activitats aquàtiques. A menys que siguin audiòfons sumergibles.

– Fundes Protectores: Considera l’ús de fundes protectores que ofereixen una barrera addicional contra la humitat i la pols.

3. Evita l’Exposició Directa al Sol

L’exposició prolongada al sol pot causar danys per calor als teus audiòfons. Aquí hi ha algunes maneres de protegir-los:

Ombra: Mantingues els teus audiòfons en l’ombra quan no els estiguis usant. Si és possible, guarda’ls en el seu estoig en un lloc fresc i sec.

No deixar en el cotxe: Mai deixis els teus audiòfons en el cotxe, ja que les temperatures poden aconseguir nivells extremadament alts.

4. Neteja Regular

La neteja regular és crucial per a mantenir els teus audiòfons en bon estat, especialment a l’estiu quan la suor i la pols són més prevalents:

Kit de Neteja: Utilitza un kit de neteja específic per a audiòfons que inclogui eines com a esprai de neteja Audioson, raspalls i draps suaus (t’ho lliurem amb el teu nou audiòfon)

Components: Veus al teu centre Audioson al fet que et facin una neteja acurada dels micròfons, tubs i motlles auditius per a evitar l’acumulació de cerumen i brutícia.

5. Piles

La calor pot afectar el rendiment de les piles dels teus audiòfons. Aquí et donem alguns consells per a mantenir les teves piles en òptimes condicions:

– Emmagatzematge: Guarda les piles a un lloc fresc i sec. Evita deixar-les exposades a la calor extrem.

Inspecció: Revisa regularment l’estat de les piles i canvia-les si notes que el seu rendiment disminueix.

Consells addicionals pel manteniment dels teus audiòfons

1. Ús de Filtres Protectors de Cera

La cera pot obstruir els audiòfons i reduir la seva eficàcia. Utilitza filtres anticera per evitar que aquesta s’acumuli als compartiments sensibles dels teus audiòfons.

2. Visites regulars a l’especialista

Les revisions periòdiques al teu audiòfon són essencials. Durant l’estiu, programa una visita addicional per assegurar-te de què els teus tus audiòfons estan funcionant correctament i rebre qualsevol ajust necessari.

3. Educació i Precaucions

Informa’t sobre les millors pràctiques per a la cura d’audiòfons. Pots demanar assessorament per a mantenir els teus dispositius en excel·lent estat.

Implementació d’una rutina de cura

Pel matí

– Neta els teus audiòfons amb un drap sec abans de col·locar-te’ls

– Verifica l’estat de les bateries i canvia-les si és necessari o posa’ls en el carregador.

Durant el dia

– Si sues molt, asseca’ls amb un drap net durant el dia.

– Evita exposar-los al sol directe o a l’aigua.

Per la nit

– Neteja els teus audiòfons novament i col·loca’ls en el deshumidificador.

– Obre el compartiment de les piles perquè no tinguin contacte, o posa a carregar els teus audiòfons si són recarregables.

Com netejar i secar els audiòfons mullats

Si els audiòfons es mullen per accident, no et deixis portar pel pànic: no necessàriament s’han danyat de manera irreparable. Això és el que has de fer:

Apagar l’audiòfon i tirar la bateria. Una bateria mullada pot provocar danys al dispositiu.

Seca amb delicadesa l’audiòfon amb una tovallola. Si ha caigut en aigua bruta, amb sal o amb sabó, esbandeix-ho delicadament amb aigua neta abans d’assecar-ho.

– Utilitza una caixa seca per a audiòfons (deshumidificador) o un kit d’assecat per a aquests dispositius a fi d’eliminar completament la humitat. Guarda els audiòfons en el deshumidificador amb el portapilas obert i deixa’ls assecar durant tota la nit. No tens un deshumidificador per a audiòfons? Pots usar el vell mètode de posar-los en arròs cru o deixar-los assecar a l’aire lliure durant 24 o 48 hores. No utilitzis mai un forn, un microones o un assecador d’aire calent per a aquesta operació, ja que la calor intensa pot ser encara més nociu que l’aigua.

Una vegada s’hagi assecat el dispositiu, posa piles noves o recarrega’l. Comprova que el teu dispositiu funcioni correctament. Els audiòfons danyats per l’aigua produeixen sons distorsionats i crepitants.

Si continua presentant problemes, consulta al teu centre Audioson.

L’estiu pot presentar desafiaments addicionals per al manteniment dels teus audiòfons, però amb les cures adequades, pots garantir que es mantindran en perfecte estat. Segueix aquests consells pràctics per a protegir els teus audiòfons de la calor, la humitat i l’aigua, i assegura’t de realitzar una neteja i manteniment regular. Recorda que els teus audiòfons són una inversió en la teva qualitat de vida, i cuidar-los adequadament et permetrà gaudir d’una audició òptima durant tot l’any.

Per a més informació i consells sobre la cura dels teus audiòfons, no dubtis a visitar els nostres centres d’audició per a ajudar-te.