Blog

Xiulets a les orelles: Símptoma de pèrdua auditiva?

Molts de nosaltres hem sentit, en més d’una ocasió, xiulets a les orelles. Sens dubte aquests xiulets o brunzits poden arribar a ser molestos si són persistents i habituals. A més a més ens poden generar dubtes sobre la nostra salut auditiva: sentir xiulets a les orelles podria ser un símptoma de la pèrdua auditiva o sordera?

Avui des d’Audioson volem explicar-vos millor què són els xiulets a les orelles. També per què es produeixen i les possibles actuacions davant d’aquest problema.

Xiulets a les orelles. Què són i per què es produeixen?

Els xiulets a les orelles són sorolls que es creen i que experimentem dins la nostra pròpia orella. Poden ser diferents tipus de xiulets o brunzits, més complexos o menys. Es poden produir en molts moments diferents.

Normalment és en les estones relaxades i tranquil·les quan els xiulets i les molesties a les orelles són més perceptibles. Per contra ens poden passar més desapercebuts en moments que estem concentrats. 

Aquests xiulets a les orelles es coneixen com a acúfens o tinnitus.

Problemes i molesties a l'orella. Xiulets a la orella.

Per què es produeixen?

Les causes dels xiulets a les orelles o acúfens poden ser molt variades. Quasi sempre canvien en cada cas. En general la causa més comuna de sentir els xiulets a l’orella és una activitat temporal anormal en la part del cervell encarregada de processar els sorolls

En l’actualitat encara no se sap amb seguretat per què de vegades es produeix aquesta anomalia i es creu que pot ser causada per diferents raons i motius.

Els xiulets a les orelles són símptoma de pèrdua auditiva?

Quasi més del 75% dels trastorns auditius, entre ells la pèrdua auditiva o sordera, vénen acompanyats dels xiulets a les orelles o acúfens com a símptoma. 

Tot i això hi ha molts altres factors que poden ocasionar els acúfens o molesties a les orelles. Per això la solució més recomanada si s’està patint aquestes molèsties de manera constant, és consultar a un audiòleg o especialista en l’oïda.

L’audiòleg podrà fer-te una valoració auditiva i una anàlisi de la teva audició per determinar si aquests xiulets a les orelles són causats per una pèrdua auditiva o per algun altre problema de salut auditiva.

Quines solucions hi ha?

Per tractar els acúfens o tinnitus la millor solució és tractar el trastorn que causa aquesta molèstia a l’orella. És a dir, tractar el problema d’arrel.

Si l’audiòleg afirma que estàs patint pèrdua auditiva el mateix professional t’oferirà les solucions més viables en el teu cas. En general, utilitzar solucions auditives com els audiòfons alleujarà els xiulets a les orelles. A més a més notaràs un canvi substancial en el sentit de l’oïda. 

Recorda que, sentir xiulets a les orelles de manera constant o recorrent pot ser un símptoma de la pèrdua auditiva o sordera. Davant de la possibilitat de patir aquest símptoma el millor és recórrer als especialistes d’Audioson que tractaran el teu cas de manera personalitzada.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís