Blog

Dia de la música: 5 Consells per vigilar la teva audició.

Avui dia 21 de Juny, se celebra el Dia de la Música i, des d’Audioson, ho volem celebrar amb tu. Perquè la música forma part de la nostra vida i les melodies ens acompanyen cada dia. És habitual escoltar una cançó a la ràdio, la música d’un anunci a la televisió, gaudir la música en un ball o simplement escoltar música a casa.

Però per seguir gaudint del plaer d’escoltar música és fonamental vigilar la teva audició. Per això cal tractar l’audició amb cura i utilitzar la protecció adequada quan sigui necessari. Si en el nostre dia a dia vigilem la nostra audició, minimitzarem els riscos de patir una pèrdua auditiva a llarg termini.

Amb motiu del Dia de la Música, el centre auditiu Audioson volem donar-te alguns consells perquè puguis vigilar la teva audició.

5 Consells per vigilar la teva audició

1.Escolta música a un volum adequat.

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana no escoltar música ni soroll per sobre els 65 decibels. Aquest volum equival al soroll que podem sentir en una manifestació.

Escoltar música excessivament alta pot provocar que superem aquests decibels. Per aquesta raó és fonamental que no abusem d’un volum alt, ja que ens pot provocar pèrdua auditiva.

2.Redueix l’us d’auriculars

Una de les principals causes de l’envelliment prematur de l’audició és l’ús abusiu dels auriculars. Escoltar música amb auriculars interns pot generar lesions a l’orella de manera severa.

Diversos estudis ja demostren que una part important de la població actual jove tindrà “l’oïda cansada” quan sigui gran i patirà pèrdua auditiva. Per això recomanem que per vigilar la teva audició redueixis l’ús dels auriculars i utilitzis pèrdua auditiva.

auriculars externs per vigilar l'audició i millorar la salut auditiva

3.Utilitza taps de protecció per vigilar la teva audició

Si habitualment estem sotmesos a sorolls forts com per exemple el soroll de la ciutat o els d’una fàbrica, tenim un risc molt alt de patir pèrdua auditiva.

Per aquesta raó Audioson recomana utilitzar taps de protecció per protegir-nos. Aquests taps són fets a mida per les nostres orelles, ja que així garanteixen una bona protecció per vigilar la teva audició.

4.Vigila les infeccions

Una de les causes més comunes de la pèrdua auditiva són les infeccions com la grip o els constipats. Si no es tracten amb compte, aquestes poden generar mucositat a l’oïda i provocar una baixada auditiva.

Per això, davant d’aquest risc és recomanable fer-se una prova d’otoscopia al centre auditiu Audioson més proper. Així podran vigilar la teva audició perquè no es vegi afectada per aquestes infeccions.

5.Fes revisions auditives periòdiques

Per vigilar la teva audició el millor és fer revisions periòdiques al teu centre auditiu Audioson més proper. Això et permetrà controlar la teva salut auditiva i, si és necessari, utilitzar ajudes auditives. A partir dels 50 anys les revisions auditives haurien de ser anuals, ja que aquesta edat s’és més propens a patir pèrdua auditiva.

Vigilar la teva salut auditiva serà fonamental si el que vols és gaudir de la música dies tan assenyalats com avui.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís