Blog

M’estic quedant sord? Símptomes de la sordera.

La sordera és una patologia que afecta un gran nombre de la població. De vegades però, molts de nosaltres no pensem que podem patir pèrdua auditiva, ja que l’audició es va perdent gradualment. 

Normalment sol haver-hi un punt d’inflexió. Es tracte d’un moment clau on ens adonem que podem estar patint una pèrdua auditiva. Passat aquest punt ens solem fer una pregunta a nosaltres mateixos que no para de rondar-nos pel cap: M’estic quedant sord? 

És habitual que això ens preocupi. Quan ens adonem que ens podem estar quedant sords ens espanta el futur i la desconeixença de la pèrdua auditiva.

Des d’Audioson et volem ajudar. Si creus que pots estar queda’n-te sord tranquil·litza’t. Primer intenta descobrir si pateixes part dels símptomes d’algú que s’està quedant sord.

 

Com saber si m’estic quedant sord?: Símptomes de la sordera

Els següents símptomes són fàcils d’identificar un cop ens fixem en ells. Es poden patir en major o menor intensitat però aquests símptomes de la sordera es repeteixen amb freqüència. Per tant són els símptomes més habituals en totes les persones que s’estan quedant sordes.

Els senyals més fàcils d’identificar per saber si t’estàs quedant sord són:

  • Dificultat per mantenir converses sobretot si hi ha més d’una persona parlant.
  • Necessitat d’apujar el volum de la televisió i la radio constantment.
  • Preguntar habitualment que et repeteixin les paraules o frases perquè no les acabes d’entendre.
  • Dificultat per escoltar els sons aguts.
  • No sentir el tic-tac d’un rellotge.
  • No entendre el què et diuen si no mires la cara de la persona amb qui parles.
  • Percepció d’un xiulet o brunzit a l’orella.

símptomes de la sordera pèrdua auditiva

També et pot interessar: Fes el nostre test auditiu online

Si patim algun d’aquests símptomes, el millor és demanar una valoració auditiva amb Audioson. Deixar passar aquests símptomes ens pot provocar una pèrdua en la nostra qualitat de vida. Els nostres experts professionals en l’audició et faran el test auditiu per definir si pateixes pèrdua auditiva, és a dir, si t’estàs quedant sord. 

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís.