Blog

Una bona salut auditiva per Nadal

Sent-hi bé aquest Nadal

És l’època per trobar-se amb la família i els amics i gaudir de moments tots junts. Als avis els encanta veure la família reunida al voltant d’una taula i compartir moments bonics i regals. Els àpats i menjars nadalencs són un esdeveniment que esperen amb il·lusió.


És en aquests moments que ens adonem que la qualitat de vida és molt important, sobretot per a les persones grans. I tenir una bona qualitat de vida implica gaudir de tots els sentits, i el sentit de l’oïda és un dels principals per poder mantenir converses fluides i afables. Una bona audició permet a tothom gaudir dels moments més importants de la vida. Per això, com a familiars i amics sempre intentem que les persones grans estiguin ben cuidades i puguin viure bé i sentir-hi bé.


Moltes vegades sentim que la salut és l’única cosa que realment importa. Sense, no podem fer res. No tenir salut provocarà que empitjori la nostra qualitat de vida.

Per què perdem audició?

Amb el pas dels anys perdem capacitat auditiva, és el que es coneix com a presbiacúsia, igual que perdem visió, és una cosa natural. La presbiacúsia pot començar als 40-50 anys i afecta el 60 % de la població major de 85 anys. Podem perdre audició també arran d’alguna malaltia o per causes hereditàries, o també per la contaminació acústica (exposició durant temps a sorolls alts, com escoltar música a volum alt, sobretot amb auriculars).

Com aturar la pèrdua auditiva

La pèrdua auditiva és gradual i acaba provocant limitacions cada vegada més importants en el dia a dia. Per exemple, es va perdent la capacitat de sentir i entendre bé les converses, de sentir i distingir les diferents veus siguin de la televisió o en una conversa real. Fins es poden arribar a tenir problemes per sentir altres sons més forts com el telèfon, el despertador o la sirena d’una ambulància. D’aquí la importància de detectar la pèrdua auditiva com més aviat millor, mitjançant una revisió auditiva professional en un centre auditiu autoritzat com Audioson.

l el primer pas per corregir aquest problema de salut és fer-se una revisió auditiva. Una revisió auditiva en el vostre Centre Audioson més pròxim us permetrà sortir de dubtes i saber amb seguretat si el vostre familiar pateix pèrdua auditiva. Si és així, des d’Audioson us ajudarem a seguir el camí que més convingui per solucionar el problema. La nostra atenció personalitzada, pròxima i professional us assegurarà la solució del problema de l’audició.

La solució pot passar per l’adaptació d’audiòfons, que avui dia són dispositius molt eficaços, còmodes i estètics. A més de permetre sentir-hi millor, els audiòfons també ajuden a comunicar-se amb dispositius mòbils, TV, etc., i faciliten i milloren la vida de qui els usa i de les persones del seu entorn.

«La família és decisiva per tractar la pèrdua auditiva gradual»

Consells per sentir-hi bé per Nadal

1. Fer-se una revisió auditiva per valorar el nivell auditiu, conèixer les causes de la pèrdua auditiva i valorar les millors solucions per tornar a sentir-hi bé.

2. Usar ajudes auditives o audiòfons, que li permetin sentir-hi bé i amb claredat, fins i tot en ambients de més soroll com poden ser les celebracions nadalenques. Els audiòfons l’ajudaran a discriminar aquests sorolls i enfocar-se en la parla de les persones que té davant, i faran possible que entengui les converses i hi participi.

3. Durant els sopars i àpats asseure’s allunyat d’aparells que emeten soroll: el televisor, electrodomèstics de la cuina, etc. Això li donarà més tranquil·litat i l’ajudarà a concentrar-se en les converses.

4. Fer saber als nostres acompanyants que és millor parlar de cara a la persona amb problemes d’audició, això li facilitarà la comprensió, tant si usa o no audiòfons. Per això és important que s’assegui al cap de la taula, per poder veure a tothom. Abans de dirigir-nos a la persona amb presbiacúsia, és millor cridar la seva atenció, que sàpiga que ens dirigim a ella: posar-nos davant, avisar-la tocant-li el braç o la mà, etc.

5. La família i amics també han de saber que no es tracta de parlar més alt ni cridar, sinó de parlar més a poc a poc, vocalitzant i de cara a l’interlocutor.

No esperi més i truqui al seu centre Audioson més proper per posar-hi remei i millorar la salut auditiva dels que més importen. O truqui al telèfon gratuït 900 239 329.

Si vols saber-ne més:
7 beneficis d’usar audiòfons en persones grans
Com tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar?