Blog

5 consells per vigilar la teva salut auditiva.

Tenir una bona salut auditiva és fonamental per poder afrontar la nostra vida diària amb èxit. Escoltar el que ens diuen i entendre les converses amb claredat ens permetrà tenir una millor qualitat de vida. Els sons ens permetran gaudir de l’entorn i les persones que ens rodegen.

Protegir la nostra salut auditiva jugarà un paper clau per no patir pèrdua auditiva. Tot i que evitar la pèrdua auditiva no sempre és possible, com per exemple en els casos congènits, d’altres si que ho és.

En molts casos podem prevenir part de la pèrdua auditiva si cuidem la nostra oïda. Per això ens caldrà vigilar els nombrosos factors i estímuls externs als quals s’exposa l’oïda en el dia a dia. D’altra banda també és molt recomanable visitar periòdicament els professionals auditius per fer revisions regulars a l’orella i assegurar-nos de tenir una bona salut auditiva.

Des d’Audioson, especialistes en salut auditiva a Girona, us portem 5 recomanacions que podeu seguir durant el dia a dia per tenir una bona salut auditiva.

5 Consells per tenir una bona salut auditiva:

1. Evita els sorolls forts

Els sorolls ambientals són un dels principals factors a l’hora d’alterar la nostra salut auditiva. Fàbriques amb maquinària, zones de construcció, altaveus en concerts o balls, etc. incrementen notablement el risc de pèrdua auditiva.

Per això cal evitar aquests espais amb sons estridents. Si no ens és possible per temes laborals o altres, cal utilitzar taps per les orelles i fer revisions periòdiques al centre Audioson més proper. Així podrem prevenir part de la pèrdua auditiva a la que estem exposats.

2. No posis el volum de la TV i la radio excessivament alt.

Posar el volum de la TV o la radio excessivament alt també pot afectar la nostra salut auditiva a llarg termini. Cal evitar apujar el volum més del que és habitual.  

D’altra banda aconsellem no utilitzar els auriculars interns sinó utilitzar-ne d’externs. Aquests auriculars els posem sobre l’orella i no a dins fent que no sigui tan perjudicial per a aquesta. Igual que amb la televisió i la radio, cal utilitzar-los amb un volum adequat per mantenir una bona salut auditiva.

3. Compte al netejar-se les orelles.

Cal evitar la neteja de les orelles amb els tradicionals bastonets de cotó. L’oïda és un òrgan que es neteja sol. Quan 

utilitzem els bastonets de cotó solem pressionar la cera al final del conducte i provoquem problemes auditius. Normalment és d’aquesta manera que es provoca un tap de cera. A la llarga aquests problemes ens poden perjudicar a l’hora de tenir una bona salut auditiva i derivar en una causa de pèrdua auditiva.

4. Vigila les infeccions

Les infeccions com la grip, els constipats o d’altres són una de les causes més comunes de la pèrdua auditiva. Aquestes infeccions poden ser molt perjudicials per a la nostra salut auditiva si no es tracten amb compte, ja que generen mucositat a l’oida i ens provoquen una baixada auditivaPer tan són aquests els moments en què tenim més predisposició a patir una pèrdua auditiva si no ho curem a temps. 

En aquests casos és recomenable visitar el centre Audioson més proper per fer-se una prova otoscopia o videotoscopia. En aquesta prova observem l’estat de l’oïda i el timpà i vigilem que no s’hagi patit algun tipus d’anomalia com una exotosis, fongs, perforació del timpà, etc. que afecti la nostra bona salut auditiva.

5. Fes-te revisions auditives periòdiques.

Igual que anem al metge regularment per fer controls de salut, és recomanable fer-se revisions periòdiques per controlar si tenim una bona salut auditiva. A partir dels 50 anys les revisions haurien de ser anuals, a no ser que l’especialista digui el contrari. Cal pensar que és en aquesta edat quan es poden començar  a presentar els primers signes de la pèrdua auditiva. En aquests casos, com més aviat es detecta més aviat es pot posar remei.

Revisió periòdica salut auditiva Audioson

Amb aquests consells us animem que vigileu i us cuideu per tenir una bona salut auditiva. Les recomanacions us serviran perquè, en la mesura que sigui possible, eviteu factors de risc de la pèrdua auditiva. Si pel contrari ja patiu algun tipus de pèrdua auditiva, cal visitar el centre Audioson més proper on t’assessorarem i t’oferirem solucions per tractar la teva salut auditiva.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís.