Blog

Com cuidar l’audició a l’hivern?

S’acosta l’hivern, l’estació dels dies curts i freds. Durant aquests dies de fred és habitual que vigilem més la nostra salut i la dels nostres familiars. Volem evitar els constipats i les infeccions. 

Igual que ens preocupem d’abrigar-nos bé, també és vital cuidar l’audició a l’hivern. Si vigilem la nostra salut auditiva durant l’hivern, podem evitar problemes auditius com l’otitis o altres infeccions auditives. La prevenció d’aquestes malalties és de vital importància perquè no derivi en un principi de pèrdua auditiva o hipoacúsia

Recordeu que un dels col·lectius més vulnerables a patir problemes d’audició derivats del fred són les persones grans. 

Des d’Audioson, experts en salut auditiva des de 1987 a les comarques de Girona, us volem ajudar a cuidar l’audició a l’hivern. Per això us donem uns consells bàsics per evitar aquestes infeccions

Cuidar l’audició a l’hivern: Consells bàsics.

Protegeix les teves orelles del fred.

A l’hivern ens abriguem per protegir-nos del fred. Sobretot protegim aquelles parts del cos més vulnerables com per exemple el coll. De la mateixa manera que ho fem amb el coll o les mans hem de protegir les nostres orelles del fred. Utilitzar gorros, bufandes o orelleres ens ajudarà a protegir el nostre canal auditiu de les baixes temperatures. Amb aquest senzill canvi evitem que les orelles pateixin i prevenim que agafin infeccions a causa del fred.

Mantén l’oïda neta.

Un altre de les accions què hem de fer és vigilar la nostra higiene auditiva. Recorda que no es recomana utilitzar bastonets per netejar les orelles. Cal netejar-los exteriorment i secar-los bé després de dutxar-nos.

Vigila les infeccions hivernals.

Els constipats, refredats o la grip són un dels principals causants de les otitis. Aquestes infeccions són una de les causes més comunes de la pèrdua auditiva.

L’otitis és una infecció o inflamació d’alguna de les parts principals de l’orella. La més comuna afecta a la mucosa de l’orella mitjana.

Ens generen mucositat a l’oïda i ens provoquen una baixada auditiva. Per aquesta raó cuidar l’audició a l’hivern és molt important si no volem que ens derivi en un principi de pèrdua auditiva. Si estem refredats cal que ens el tractem com més aviat millor.

cuidar l'audició a l'hivern amb audioson

Ves amb compte amb el canvi de temperatura.

Durant les èpoques de fred és habitual que ens exposem a canvis de temperatura constant. Passar d’espais amb calefacció a la temperatura d’hivern del carrer pot ser un greu problema per l’audició. Per això recomanem abrigar-se bé abans de sortir i desabrigar-se en els llocs amb una temperatura agradable. En aquest cas hem de procurar que les persones grans, col·lectiu en risc de patir pèrdua auditiva, també s’abrigui i es desabrigui quan sigui necessari.

Fes-te una revisió auditiva.

La revisió auditiva a càrrec d’un professional de l’audició sempre serà la millor opció per prevenir un principi de pèrdua auditiva. A l’hivern és important que acudim al centre més proper d’Audioson perquè ens facin una revisió. D’aquesta manera sabrem la nostra situació real de salut auditiva. A més a més els audiòlegs ens explicaran fil per randa com cuidar l’audició a l’hivern.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís: