Blog

Persones amb més risc de patir pèrdua auditiva

Hi ha certs grups de persones amb més risc de patir pèrdua auditiva que d’altres. Això és així perquè no tots ens exposem als mateixos sorolls ni als mateixos factors de risc. Hi ha factors del nostre entorn que ens poden afectar bastant a la nostra audició.

Tot això provoca que hi hagi persones amb més risc de patir pèrdua auditiva gradual que d’altres. Aquests col·lectius han de mirar de tenir més prudència i prevenció a l’hora de cuidar la seva audició. Això els ajudarà a minimitzar aquest risc.

Des d’Audioson hem elaborat un llistat de les persones amb més risc de patir pèrdua auditiva. Si formes part d’un d’aquests grups, és important que vigilis la teva audició.

Grups de persones amb més risc de patir pèrdua auditiva.

– Persones majors de 65 anys.

Les persones majors de 65 anys són el principal grup de risc de patir pèrdua auditiva. Amb l’entrada a la tercera edat és normal que moltes persones comencin a notar el desgast de l’audició. Igual que altres parts del cos, com per exemple els ossos, l’oïda nota el pas del temps. Es tracte d’un desgast natural i progressiu causat per l’edat.

→ Si vols saber-ne més: Perquè perdem audició? 

Aquest desgast de l’audició, conegut com a presbiacúsia o pèrdua auditiva gradual, afecta quasi un 50% de la població major de 65 anys.

A partir dels 80 anys el risc de patir pèrdua auditiva es multiplica.

– Persones que treballen en el sector industrial.

Molts treballadors que es dediquen als sectors industrials es veuen rodejats cada dia de sorolls forts i estridents. Les grans maquinàries industrials són altament sorolloses. Però també eines com serres i taladores perjudiquen l’audició de qui les utilitza constantment.

Aquests sorolls tan forts durant tota la jornada laboral i cada dia provoca que els treballadors del sector industrial tinguin un alt risc de patir pèrdua auditiva al cap d’uns anys de treballar

Els sectors més afectats són: la construcció, les indústries amb grans maquinàries com la indústria siderúrgica. També escorxadors, indústria fustera i els mecànics de grans motors com per exemple els de vaixells i avions.

– Persones que treballen en el sector musical.

Un altre dels col·lectius que s’exposa més a patir pèrdua auditiva són les persones que treballen al món de la música. Treballadors com els tècnics de so, músics, empleat de discoteques i bars musicals són aquells que s’exposen a més risc.

Com prevenir el risc de patir pèrdua auditiva.

Si formes part d’una de les persones amb risc de patir pèrdua auditiva, pots aplicar certes mesures per minimitzar aquest risc. En primer lloc intenta protegir-te dels sorolls més forts.  Una de les recomanacions pels treballadors industrials i els músics és protegir l’oïda amb taps d’audició adaptats i professionals


Veure -> Taps de protecció de l’oïda Audioson

Per altra banda, els professionals de l’audició recomanem fer-se revisions auditives periòdiques i anuals per controlar el teu nivell auditiu. Als centres auditius Audioson de les comarques de Girona i Barcelona podràs fer-te una revisió auditiva. Te la faran els nostres audiòlegs, metges especialitzats amb l’audició.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís: