Blog

Diferències entre un amplificador de so i un audiòfon.

Quan patim pèrdua auditiva o volem ajudar a algú que en pateix no ens ho podem prendre a la lleugera. La pèrdua auditiva gradual és una afectació comuna i que pot afectar la nostra qualitat de vida. Per aquesta raó, prendre’n les mesures correctes per corregir-la és essencial.

→ També et pot interessar: Com tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar. 

Des d’Audioson, que ajudem a corregir les pèrdues auditives des de 1987 a les comarques de Girona, hem vist com en els últims anys han aparegut diferents aparells tecnològics que ens ajuden a revertir la pèrdua auditiva.

Per aquesta raó avui volem explicar-vos clarament les diferències entre un amplificador de so i un audiòfon. És important ser conscients de les seves funcions i diferencies, ja que això ens ajudarà a no caure en trampes publicitaries.

Comprar els anomenats audiòfons barats pensant que ens ajudaran a corregir la nostra pèrdua auditiva, pot ser un error molt greu.

Què és què? Definició d’amplificador de so i audiòfon.

L’audiòfon.

L’audiòfon és un aparell o pròtesis auditiva que ens ajuda a millorar la pèrdua auditiva. Es tracta d’un aparell auditiu sofisticat que s’ajusta exactament a cada tipus de pèrdua auditiva. És a dir: els audiòfons poden regular tots els sons que entren al canal auditiu. Per això controlen els sons greus i els aguts i els amplifiquen, ajusten o en milloren la qualitat segons les necessitats del pacient.

L’audiòfon és un producte sanitari que funciona de manera eficaç, ja que es poden adaptar perfectament a cada oïda. 

Un audiòfon és capaç de:

  • Regular sons aguts i greus segons necessitat.
  • Recepcionar el so de manera òptima.
  • Convertir les freqüències del so.

L’amplificador de so.

Els amplificadors de so, tal com indica el seu nom només amplifiquen el so. D’aquesta manera aquest aparell no ajuda a entrar al so al canal auditiu i el regula segons les necessitats del pacient. Simplement apugen el so com quant pugem el so de la televisió.

Es tracte d’aparells que poden semblar que en un principi ens corregeixen la pèrdua auditiva, però no és així. L’ús d’amplificadors de so ens pot empitjorà la nostra salut auditiva.

Què són els audiòfons barats?

Si naveguem per Internet buscant diverses opcions d’audiòfons, ens toparem amb els anomenats audiòfons barats. Aquests audiòfons barats són uns falsos audiòfons. Es tracta simplement d’amplificadors del so que no ens ajudaran a corregit una pèrdua auditiva sinó que amplifiquen el so. Això crea la falsa expectativa de solució de la pèrdua auditiva en un primer moment. Amb el seu ús però veurem que no ens ofereix la solució que estem buscant per corregir la pèrdua auditiva.

A més a més tampoc són productes sanitaris. Normalment aquests audiòfons barats es venen sense prescripció d’un professional de la salut. Això vol dir que no se’ns està venent cap audiòfon homologat.

Els audiòfons barats poden reduir el seu preu perquè són, en realitat amplificadors del so. Això vol dir que no compleixen les exigències que s’esperen per solucionar un problema d’audició.

Audiòfon o amplificador de so. Què em convé més?

Quan es tracta d’un tema de salut com és corregir la pèrdua auditiva el que ens convé més és l’audiòfon preceptat per un professional de l’audició, un audiòleg. Aquest aparell vindrà amb una garantia d’ús, ens el podran regular segons les nostres necessitats i ens corregirà la nostra pèrdua auditiva.

Opcions audiòfons a Audioson Girona

Si optem per un amplificador de so, estem aplicant un remei que no és per la nostra solució. A més a més, l’ús prolongat dels amplificadors de so ens pot provocar més problemes de pèrdua auditiva. És per aquesta raó que hem de tenir molt en compte les diferències entre un amplificador de so i un audiòfon.