Blog

Les 7 preguntes més freqüents sobre l’audició.

Sovint no ens preocupem per la nostra audició. Escoltar bé és una cosa que trobem d’allò més normal en el nostre dia a dia. Per això, quan alguna cosa sembla no funcionar en l’oïda costa donar-nos-en compte. Un cop comencem a detectar un problema en l’audició, tenim moltes preguntes al respecte. 

Per aquesta raó, des d’Audioson, centres auditius, hem elaborat les 7 preguntes més freqüents sobre l’audició. Aquestes preguntes i les seves respostes us ajudaran a descobrir tot el relacionat amb el món de l’audició i la pèrdua auditiva.

Les 7 preguntes més freqüents sobre l’audició que tots ens fem.

1. La pèrdua auditiva és causada per l’edat?

La pèrdua auditiva pot ser causada per diferents factors. Tot i això és cert que l’edat és una de les principals causes de patir pèrdua auditiva. El pas del temps fa que, inevitablement, les estructures de l’orella interna es vagin desgastant a causa del seu ús continuat. 

D’altra banda, altres factors poden influir a patir pèrdua auditiva: patir infeccions, l’exposició constant a sorolls forts i estridents, l’otitis o els factors hereditaris en poden ser altres causes.

2. Utilitzar auriculars pot afectar l’audició?

Abusar dels auriculars pot perjudicar greument a la nostra audició. Per saber com utilitzar els auriculars sempre recomanem seguir la regla del 60/60. Aquesta regla ens diu que per utilitzar els auriculars de manera correcta cal: no escoltar més de 60 minuts de música amb els auriculars i a un volum inferior als 60 dB.

Vigilar que els més joves no utilitzin inadequadament els auriculars ajudarà a disminuir el risc que, en un futur, pateixin pèrdua auditiva.

3. Hi ha diferents graus de sordera?

Sí. No totes les pèrdues auditives són iguals. Tenint en compte el nivell de pèrdua i la seva afectació podem patir 5 graus diferents de pèrdua auditiva: Lleu, moderada, greu, profunda o pèrdua total.

4. Hi ha molta gent que pateix pèrdua auditiva?

La pèrdua auditiva és una patologia que afecta moltes persones. Segons l’Organització Mundial de la Salut, el 5,3% de la població mundial pateix algun grau de pèrdua auditiva. Aquesta dada incrementa amb les persones majors de 65 anys. Un terç de les persones grans pateix pèrdua auditiva.

A més a més es calcula que el 2050 seran al voltant d’uns 900 milions de persones que patiran pèrdua auditiva. Així que sí, hi ha molta gent que pateix algun grau de sordesa.

5. Com es pot estar segur que es pateix pèrdua auditiva?

La millor manera per saber si es pateix pèrdua auditiva és realitzant un test auditiu o audiometria. Els audiòlegs, metges especialistes en l’oïda, estudien la nostra audició a través d’unes proves per determinar si patim una afectació auditiva. Amb els resultats podem saber si patim pèrdua auditiva i saber exactament quin grau.

6. Quines conseqüències té no posar solució a la pèrdua auditiva?

La pèrdua auditiva afectarà a tots els aspectes de la nostra vida quotidiana: la comunicació, les relacions socials i les activitats físiques. A més a més també ens posarà en perill, ja que no sentirem els perills exteriors com per exemple quan ve un cotxe. Tot això farà que, al final, comencem a patir soledat, aïllament i frustració. Com més tardem a solucionar la pèrdua auditiva més aïllats estarem.

→ Si vols saber-ne més: Riscos de la pèrdua auditiva en la gent gran: a què s’exposen?

7. L’audiòfon és l’única solució per la pèrdua auditiva?

L’audiòfon és un petit aparell tecnològic que ajuda a fer que el so arribi amb normalitat al nostre canal auditiu. A més a més l’audiòfon s’adapta a les necessitats de cada pacient. Si tenim un dèficit en l’audició de sons aguts, podem programar perquè l’audiòfon ens ajudi a sentir aquests sons. 

Així doncs, laudiòfon és l’única solució per aquells que pateixen pèrdua auditiva. No pot restaurar l’audició però ens ofereix l’única solució per entendre els sons. D’altra banda, les operacions quirúrgiques només són una solució en casos molt determinats i reduïts de sordesa.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís: