Blog

La pèrdua auditiva en la gent gran: Una afectació comuna.

La pèrdua auditiva en la gent gran és un problema molt comú en la societat actual. Aquesta afectació va molt relacionada amb l’envelliment, una fase natural de la vida pel que totes les persones passem. 

La pèrdua auditiva en la gent gran afecta a la percepció dels sons. Normalment aquesta pèrdua auditiva és gradual, és a dir, empitjora a mesura que passa el temps.

Això provoca que molta gent gran que pateix pèrdua auditiva no s’adoni que no hi sent bé.

Per afrontar la pèrdua auditiva en la gent gran cal el suport de la família i els amics propers. També cal estar informat sobre el problema. 

Des d’Audioson t’expliquem què és la pèrdua auditiva en la gent gran i com fer front a aquest problema.

Pèrdua auditiva en la gent gran: la presbiacúsia

Amb l’entrada a la tercera edat és normal que patim pèrdua auditiva. La pèrdua d’aquesta capacitat per escoltar bé l’anomenem presbiacúsia.

La presbiacúsia és una patologia auditiva que afecta quasi un 50% de la població de més de 70 anys. Tot i això els primers símptomes és habitual notar-los entre els 50 i 60 anys. 

També et pot interessar: Test auditiu: ets capaç de sentir, escoltar i entendre? 

La pèrdua auditiva en la gent gran és provocada pel desgast de l’audició. Amb els anys l’audició es va desgastant de manera natural i de manera progressiva. 

D’aquesta manera la nostra capacitat d’escoltar sons es redueix. Hi sentim menys amb els anys. Per això pot ser que no escoltem correctament les converses, la televisió o que ens costi parlar pel telèfon. 

servei-tecnic-personalitzat-centres-auditius-audioson

La gent gran que ha treballat en la industria té mes possibilitat de patir pèrdua auditiva.

A més a més, la gent gran que ha treballat en sectors industrials té molta més possibilitat de patir presbiacúsia o pèrdua auditiva.

Es tracta d’homes i dones que han passat la seva vida laboral treballant en fàbriques industrials, fusteries, obres, etc. En general qualsevol ambient laboral amb sorolls forts continuats. 

A partir dels 80 anys la pèrdua auditiva en la gent gran es multiplica exponencialment.

Com fer front a la pèrdua auditiva en la gent gran?

Com hem vist, la pèrdua auditiva en la gent gran és molt més comuna de què ens pensem entre la societat. 

Per aquesta raó, els audiòfons ens ajuden a recuperar la capacitat de sentir els sons. Els audiòfons són la millor i única solució per la pèrdua auditiva en la gent gran.

També et pot interessar: l’audiòfon, la solució definitiva pels problemes de sordesa. 

Per fer front a la pèrdua auditiva en la gent gran, Audioson recomana fer-se valoracions auditives anuals a partir dels 50 anys. 

Si vigilem la nostra salut auditiva, podrem gaudir d’un envelliment actiu i saludable que ens permetrà gaudir completament de la nostra família i amics.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís.