Blog

Com tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar?

Tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar no és fàcil. Cada vegada són més les persones que veuen com els seus pares o avis comencen a quedar-se sords. Davant els primers símptomes de la sordesa és natural voler ajudar a una persona estimada. Tot i això, molts de nosaltres no sabem com fer-ho.

Els primers passos per tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar

En molts casos, la pèrdua auditiva sol ser un tema delicat.  Es tracte d’un assumpte que solem evitar parlar, sobretot amb la persona afectada. Com a familiars hem d’assumir que, si volem el millor per aquells que estimem, hem de tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar i no evitar-la.

Quan tractem per primera vegada la pèrdua auditiva gradual amb la persona afectada hem d’estar preparats. És habitual que la persona que pateix pèrdua auditiva li costi reconèixer el seu problema. Al principi  pot ser que ens trobem davant d’una reacció de negació i fins i tot de rebuig al problema.

Tot i això cal tenir en compte que si abordem el problema de la pèrdua auditiva gradual les millores que notarem seran molt importants. Millorarem la qualitat de vida de la persona afectada i li tornarem independència.

La família és decisiva per tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar.

tractar-la-perdua-auditiva-gradual-dun-familiar

Davant de la por que pot suposar el fer de patir pèrdua auditiva, ha quedat demostrat que el suport de la família és decisiu per resoldre el problema. Com a familiars hem d’acompanyar a la persona durant el seu procés de reconeixement del problema auditiu.

La intervenció d’un familiar proper ajuda a materialitzar el problema de la pèrdua auditiva i ofereix un pilar fonamental a l’afectat. Al tractar-se d’un problema de salut cal pensar que pot fer por.

Consells per ajudar a un familiar amb pèrdua auditiva:

Alguns dels consells que podem seguir per ajudar aquesta persona són:

  • Tractar el tema en un ambient conegut, tranquil i on només hi hagi les persones més properes a l’entorn de l’afectat.
  • Donar les primeres pinzellades sobre què és la pèrdua auditiva. D’aquesta manera el concepte fa menys por.
  • No restar importància a les conseqüències que pot portar el fet de no tractar la pèrdua auditiva. Tot i que no hem d’espantar mai l’afectat, tampoc el podem enganyar.
  • Oferir acompanyament en tot el procés del tractament. Donar suport des de la primera revisió auditiva fins a la utilització i adaptació de l’audiòfon si és el cas.
  • Ser la figura familiar que dóna seguretat. El familiar, juntament amb l’audiòleg, ha de transmetre tranquil·litat i seguretat al pacient en tot moment.

Finalment recordeu que sempre podeu acudir a l’audiòleg. El metge especialista de la pèrdua auditiva us guiarà i resoldrà qualsevol dubte referent al tema de la pèrdua auditiva i al seu tractament. A més a més també us ajudarà i us indicarà com tractar la pèrdua auditiva gradual d’un familiar.