Blog

5 maneres de millorar la comunicació amb una persona gran

Moltes vegades volem millorar la comunicació amb una persona gran però no sabem com fer-ho. Normalment ens trobem amb dificultats perquè ens entenguin i, sobretot, perquè comprenguin el que els diem. També podem haver notat que els costa seguir les converses per telèfon. Tot això els pot provocar nerviosisme i malestar.

Generalment la causa que costi tant comunicar-se amb una persona gran és que està perdent capacitat auditiva.

→ Si vols saber-ne més: Com reconèixer els problemes d’audició d’un familiar? ←

Per tal de no aïllar els nostres familiars i millorar la comunicació amb una persona gran podem aplicar una sèrie de consells o accions. Des d’Audioson us expliquem 5 trucs per millorar la comunicació amb una persona gran:

5 maneres de millorar la comunicació amb una persona gran.

1. Utilitza frases senzilles i preguntes clares

Si ens comuniquem amb una persona gran i volem que ens entengui bé, una de les primeres accions que podem fer és utilitzar frases senzilles i preguntes clares. Això et permetrà que les persones amb pèrdua auditiva t’entenguin millor i no es confonguin tant.

Per fer-ho pensa en fer frases curtes, senzilles i sense utilitzar paraules molt complicades. Quan preguntis quelcom utilitza unes estructures fàcils i curtes per les teves preguntes.

2. Articula bé les teves paraules.

Quan parlem amb una persona gran que pot patir problemes d’audició és habitual que se’ls barregin les paraules i no les entenguin totes. Per això, una de les primeres recomanacions que us donem és que articuleu bé les paraules i dirigiu la vostra veu cap a la seva cara.

També és important que parlem a poc a poc, vocalitzem molt bé i establim contacte visual. D’aquesta manera evitarem crear més barreres comunicatives amb la persona gran.

millorar la comunicació amb una persona gran. Pèrdua auditiva

3. Puja una mica el teu volum.

Tot i que en cap moment ha de ser necessari cridar, si volem millorar la comunicació amb una persona gran em de pujar una mica el to del nostre volum de veu. Cal que adaptem i ajustem una mica el volum de veu a les capacitats del nostre interlocutor. Controlar el volum de veu ens ajudarà a establir una conversa més fluida amb el nostre familiar.

4. Cuida l’espai de la comunicació

Intentar parlar en un espai amb molt soroll no és fàcil. La comunicació es complica si es pateix algun grau de pèrdua auditiva. Sens dubte el soroll d’ambient perjudica  les persones que pateixen pèrdua auditiva.

Un ambient amb molt soroll provoca que se’ls confonguin les paraules. Això els pot crear frustració. Per aquesta raó una de les solucions per millorar la comunicació amb una persona gran és crear un ambient agradable. Això significa establir un espai comunicatiu on no hi hagi sorolls forts ni sons, com per exemple la televisió, que puguin distreure al nostre interlocutor.

5. Utilitza audiòfons

La millor solució per comunicar-se amb una persona gran que pateix pèrdua auditiva és utilitzar audiòfons.

“La pèrdua auditiva gradual és una afectació molt comuna en la nostra societat. No sol arribar a ser total però si que dificulta molt la capacitat de comunicació” – Audioson

Els audiòfons són dispositius petits i discrets que s’ajusten a cada pèrdua auditiva. D’aquesta manera permeten que la persona que els porti pugui tornar a sentir amb claredat. L’audiòfon permet revertir els problemes de sordera i, per tant, tornar a recuperar la capacitat de sentir, escoltar i entendre els sons.

i comencen a utilitzar els audiòfons recuperen la seva confiança, milloren la seva qualitat de vida i la dels que els envolten i tornen a ser més independents.

Tens algun problema? Posa’t en contacte amb nosaltres sense cap compromís