Blog

3 ajudes auditives per solucionar la sordesa.

Les ajudes auditives beneficien a gran part de la població que pateix algun dèficit auditiu o grau de sordesa. Entre elles, les persones de la tercera edat són els més vulnerables a patir més la sordesa. La contaminació acústica o l’exposició constant al soroll fort al llarg de la nostra vida, per exemple el d’una fàbrica, en són les principals causants.

Davant dels primers símptomes de la sordesa és de vital importància reaccionar. Per això només cal aplicar unes senzilles ajudes auditives per revertir aquesta situació de sordesa. Les ajudes auditives no són res més que un seguit de recomanacions que fem els centres auditius per poder solucionar aquest problema freqüent a la població.

Aplicar aquestes ajudes auditives ens alliberarà de patir aïllament social per no poder comunicar-nos correctament. També serà fonamental per gaudir del nostre entorn al 100% amb els familiars i amics i guanyar en qualitat de vida.

Des d’Audioson et recomanem 3 ajudes auditives que faran que millori la teva audició. Seguir aquestes ajudes auditives pot ser la solució perquè tornis a poder escoltar amb qualitat.

3 Ajudes auditivas: com puc solucionar la sordesa?

1. Parla’n amb un familiar.

La primera ajuda que recomanem sempre des d’Audioson per posar solució a un problema auditiu és parlar-ne. Es tracta d’un primer pas vital per ajudar-nos a solucionar la sordesa. És  potser aquell que costa més de fer a tots. Parlar-ne amb un familiar, ja sigui la parella o el fill/a, ens permet externalitzar el problema i rebre el suport que necessitem.

A més a més parlar-ne ens ajudarà a evitar l’aïllament social per la frustració de no poder comunicar-se correctament. Normalment els familiars són els que agafen les regnes de la situació i busquen solucions al problema auditiu i ens acompanyen en el procés per solucionar la sordesa.

2. Fes-te una revisió auditiva

Quan tenim el suport de la família, la segona ajuda auditiva és acudir al centre auditiu Audioson més proper. Allà un profesional de l’audició ens farà una valoració auditiva.

Aquesta valoració auditiva és la manera més segura que hi ha per controlar l’audició. Ens permet saber quin és el grau de pèrdua auditiva que patim de manera exacte i quina és la solució més recomanada.

A partir dels 50 anys es recomana fer-se una revisió auditiva anualment per controlar la pèrdua auditiva.

3. Posa’t audiòfons.

En la majoria dels casos totes les ajudes auditives aboquen a una mateixa solució final: posar-se un audiòfon per la sordesa. L’audiòfon és un aparell que ens ajuda a amplificar selectivament el volum dels sons que volem escoltar. També ens ajuda a entendre millor el que ens diuen. Actualment l’audiòfon és un aparell tecnològicament molt avançat, còmode, discret i efectiu.

L’audiòfon dóna solució completa al problema de la sordesa. Al entre auditiu Audioson pots trobar diferents marques d’audiòfon i escollir la que millor s’ajusta a tu.

Recorda que les ajudes auditives estan pensades per solucionar la sordesa. Aplicar aquestes ajudes auditives ens permetrà tornar a gaudir d’una bona comunicació i ens millorarà la qualitat de vida.